Министеството на отбраната на Сърбия отрече да е доставяло оръжие на

...
Министеството на отбраната на Сърбия отрече да е доставяло оръжие на
Коментари Харесай

Сърбия отрече да е доставяла оръжие на Украйна

Министеството на защитата на Сърбия отхвърли да е доставяло оръжие на Украйна. По думите на военния министър Милош Вучевич неведнъж се е налагало да бъдат опровергани сходния изказвания. Той добави, че Сърбия не е доставяла оръжие на нито една страна и не има намерение да го прави. 

Вучевич акцентира, че Сърбия продава оръжие единствено на трети страни, надалеч от спора и в случай че това въоръжение се окаже в други страни - става въпрос за пренебрежение на интернационалните правила, заяви УНИАН. 

Припомняме, че по-рано един от изтеклите в интернет секретни отчети, които медиите нарекоха Пентагонлийкс, твърди, че Сърбия се е съгласила да достави оръжия на Украйна, заяви Ройтерс.

Графика с отговорите на 38 европейски държавни управления на желаната от Украйна военна помощ демонстрира, че Сърбия е отказала образованието на украински бойци, само че се е заела да изпрати оръжия или даже към този момент е предоставила военна помощ. Освен това се споделя, че Сърбия има политическа воля и военна дарба да доставя оръжие на Киев в бъдеще, макар че отхвърли да глоби Русия поради нахлуването ѝ в Украйна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР